dinsdag 7 mei 2013

Buitenaards bezoek - feit of fictie?

 
Ons melkwegstelsel bevat ongeveer 200 miljard sterren. Onderzoek door satellieten zoals NASA’s Kepler Space Observatory heeft uitgewezen dat heel veel sterren door planeten worden omgeven. Er worden zelfs steeds meer sterren ontdekt waar aardachtige planeten omheen draaien. De kans is dan ook levensgroot dat op verschillende planeten leven is ontstaan dat zich gedurende lange tijd heeft kunnen ontwikkelen. Om die reden gaan de meeste sterrenkundigen er van uit dat we vroeg of laat andere beschavingen zullen ontmoeten, ofwel doordat we op afstand signalen met hen kunnen uitwisselen, ofwel doordat we contact zullen leggen met hun ruimteschepen. Niet voor niets werden de beide Voyagers, die in de zeventiger en tachtiger jaren de reuzenplaneten aan de rand van ons zonnestelsel fotografeerden, uitgerust met een plaquette waarop de positie van de aarde wordt aangegeven. Men hoopt dat ooit een andere beschaving die ruimteschepen zal bergen en dan contact met ons zal opnemen. Maar een heel andere vraag is of we dat buitenaardse leven niet té ver zoeken. Er bestaan immers al heel lang verslagen van ooggetuigen die ufo’s hebben gezien. Wat moeten we daarvan denken? Is ET de aarde aan het bespioneren? Wie zijn ze en waar komen ze vandaan?
Een boek waarin diep op deze vragen wordt ingegaan, is “Ufo’s bestaan gewoon – een wetenschappelijke visie” van Dr. ir. Coen Vermeeren. Hij studeerde Lucht- en Ruimtevaarttechniek aan de T.U. Delft en is daar hoofd van Studium Generale. Zijn boek, dat in maart dit jaar verscheen, bevat een indrukwekkende reeks documenten  en ooggetuigenverslagen van ufo-waarnemingen, niet alleen van piloten, onderzoekers en luchtmachtofficieren, maar ook van astronauten, waaronder maanreizigers als Buzz Aldrin – de tweede man op de maan – en Edgar Mitchell, de piloot van de maanlander tijdens de vlucht van de Apollo-14. Uit al die verslagen komt het beeld naar voren dat ufo’s ruimteschepen zijn van andere planeten waar men over een veel geavanceerdere techniek beschikt dan op aarde. Zo zijn ze in staat om enorm snel te accelereren, tijdens hun vlucht rechte hoeken te maken, en zelfs om plotseling te verschijnen en weer te verdwijnen, alsof ze opduiken uit een opening in het ruimte-tijd continuüm.

Onderzoekers uit de V.S. melden dat ze een bijzondere interesse tonen in nucleaire installaties, vooral in opslagplaatsen van kernraketten. Enkele malen zijn kernkoppen onklaar geraakt nadat er een ufo boven een nucleaire basis was waargenomen. Toeval? Feit is in elk geval dat er vaak elektromagnetische storingen optreden als er ufo’s worden waargenomen. In de V.S. heeft men daar ervaring mee. Tijdens ‘ufo-golven’ valt vaak het elektriciteitsnet uit. Hele delen van de V.S. lagen in de zestiger en zeventiger jaren soms plat als het land weer eens door ET werd geteisterd.
Inmiddels zijn er al zó veel foto’s, films en verslagen van ufo-waarnemingen beschikbaar, dat het heel moeilijk is om dit verschijnsel nog langer als verzinsel af te doen. Ze zijn er, onmiskenbaar, en in veel gevallen gaat het wel degelijk om fysieke objecten die ook op radarbeelden zijn te zien. De manier waarop ze in ons luchtruim en ook daarbuiten manoeuvreren doet vermoeden dat ze door buitenaardse piloten worden bemand of op afstand worden bestuurd. Dat het hier om meer dan een fata morgana gaat, wordt bewezen doordat bijna alle Amerikaanse presidenten van na W.O. II interesse in dit onderwerp hebben getoond. Ze hebben bij instanties zoals de CIA en de NSA navraag gedaan naar relevante informatie die hierover beschikbaar was. Tot hun verbazing werden ze allemaal afgescheept. Blijkbaar is sommige kennis zo geheim dat zelfs Amerikaanse presidenten geen toegang hebben tot deze archieven. Er bestaan documenten die dat aantonen.

Het ufo-verschijnsel is in de V.S. altijd met veel geheimzinnigheid omgeven. Voor Vermeeren was er daarom alle reden om uitgebreid aandacht te besteden aan de ‘cover up’ die kort na W.O. II begon en tot op de dag van vandaag voortduurt. Wat weet de Amerikaanse overheid van ufo’s en hun voortstuwingstechniek? Zijn er al contacten gelegd, en zo ja, met welk doel? Het deel van “Ufo’s bestaan gewoon” dat die contacten beschrijft is het meest speculatief. Geen wonder als je bedenkt dat de verhalen daarover bijna allemaal afkomstig zijn van mensen die rapporteren uit de tweede of derde hand. Eén persoon, die bij de NASA heeft gewerkt, beweert zelfs dat de Amerikaanse autoriteiten op de hoogte zijn van het bestaan van 57 buitenaardse  beschavingen.
Het is niet duidelijk wat zulke uitspraken waard zijn. Duidelijk is in elk geval wel dat Vermeeren in zijn 200 pagina’s tellende boek een helder en goed gedocumenteerd overzicht geeft van de belangrijkste informatie die op dit moment over ufo’s voorhanden is. De antwoorden die hij formuleert op de vraag waarom de kennis hierover vooral in de V.S. zo lang onder de pet is gehouden, vind ik geloofwaardig. In de periode van de koude oorlog wilde men voorkomen dat er paniek uitbrak omdat ufo’s konden worden aangezien voor geheime wapens van het Oostblok. Ook was men bang dat het grote publiek niet bestand was tegen het idee dat er beschavingen bestaan die veruit superieur zijn aan de onze en stoeien met afstanden die onze ruimteschepen nog in geen duizend jaar kunnen afleggen. Ik denk dat die angst in onze tijd volkomen ongegrond is. Boeken als die van Vermeeren laten zien dat deze civilisaties geen kwade bedoelingen hebben. Als ze dezelfde instelling hadden als wij, waren we waarschijnlijk al lang gedecimeerd, net als de Maya’s en de Azteken in de tijd van de conquistadores. Dat had trouwens wel een onschatbaar voordeel: iedereen was dan van het bestaan van ET overtuigd.

4 opmerkingen:

  1. Hallo Hendrik,

    Misschien heb ik iets gemist, maar de twee voorgaande bloggen,: "trip naar Brabant" en
    "De nacht van het ruimteschip" eindigen met
    "wordt vervolgd", echter ik heb het vervolg niet gezien.....is dit correct ?

    Vriendelijk groetend, Paul Jager

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Paul,
    Het laatste deel van "De nacht van het ruimteschip" volgt binnenkort. Deze recensie heb ik tussen de bedrijven door geschreven. Het vervolg op de "Trip naar Brabant" heb ik jammer genoeg niet kunnen schrijven omdat de Sint-Jan op de dag, waarop we hem wilden bezoeken, jammer genoeg gesloten was. Die laatste blog zal ik daarom even aanpassen.
    Wat vind je trouwens van deze recensie?

    Met vriendelijke groet,
    Hendrik.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo Hendrik,

    Bedankt voor je reactie, het is mij helemaal duidelijk. En voor wat betreft "buitenaards bezoek - feit of fictie? lijkt mij een prima recensie over een boeiend en controversieel onderwerp, waar je je mening duidelijk over geeft. Het is jammer dat dit onderwerp toch, om het zo maar te zeggen, in het verdom hoekje zit. Laten we hopen dat op een goede dag de waarheid boven water komt, maar dat dat eens gaat gebeuren moge duidelijk zijn. Ook de technologische ontwikkeling gaat de laatste 100 jaar in een razend tempo en versneld alleen maar( over bewustzijn gesproken...)dat komt ons niet zomaar ineens aanwaaien.

    Groetend en nogmaals bedankt voor je uitmuntende blog !

    Is trouwens "De nacht van het ruimteschip" een persoonlijke ervaring ?

    Paul Jager

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dag Paul, bedankt voor jouw antwoord. Ufo's zijn een lang ondergewaardeerd, geridiculiseerd en genegeerd verschijnsel. Toch zijn ze al heel lang door veel mensen gezien, ook door getrainde waarnemers. Wie kan nog om hen heen? Als zelfs verschillende astronauten ufo's hebben gezien - w.o. Gordon Cooper en Edgar Mitchell - hoort dit onderwerp gewoon op de agenda van de luchtmacht, Defensie en ministeries van Onderwijs en Wetenschappen te staan.
    Omdat ik veel vragen kreeg over dit artikel (op andere sites), heb ik er een vervolg op geschreven, dat ik vandaag ook hier ga plaatsen. Daarna komt het slot van "De nacht van het ruimteschip" aan de beurt. Ik heb al ideeën voor dat laatste deel.
    Dat verhaal is geen persoonlijke ervaring, Paul, jammer genoeg niet. Wel heb ik drie keer een ufo gezien. Eén ervaring daarmee staat in het vervolg van deze recensie; later vandaag komt dat ook hier te staan.

    Vriendelijke groet,
    Hendrik.

    BeantwoordenVerwijderen