donderdag 29 maart 2012

Akiane Kramarik, een leven in dienst van God (1)


In de Verenigde Staten is ze een grootheid, in Nederland is ze vrij onbekend: Akiane Kramarik. Op haar negende werd ze op slag beroemd door een optreden in de Oprah Winfrey Show. Trots liet ze daarbij een paar professionele schilderijen zien die ze, zonder ooit les te hebben gekregen, had gemaakt. Ook vertelde ze over haar leven en haar inspiratie om te schilderen en te dichten. Want ze schildert niet alleen, ze is ook een verwoed dichteres. In de twee boeken die ze tot nu toe heeft geschreven, waarvan één in 2009 in het Nederlands is vertaald, staan hele series gedichten die ze schijnbaar achteloos opschrijft als een soort toegift bij haar schilderijen. Sommigen noemen haar een engel, anderen vinden haar een instrument van de duivel. Wie is deze Akiane? Wat maakt haar zo bijzonder, wat inspireert haar?

De elementaire feiten over haar leven zijn snel verteld.  Op 9 juli 1994 werd zij geboren in Mont Morris, Illinois, als dochter van een Amerikaanse vader en een Litouwse moeder.  Haar vader had een baan als diëtist, haar moeder zorgde voor het gezin. Geen van beide ouders was gelovig.  Omdat ze het vrij arm hadden, woonden ze aanvankelijk in een krot aan de rand van het stadje Mont Morris. De buren zagen ze nauwelijks. Omdat er geen school in de buurt was, gaf de moeder haar kinderen aanvankelijk zelf les.
Toen ze drie weken oud was, gebeurde er iets wonderlijks. Haar moeder viel, met Akiane op haar arm, van de buitentrap van hun huis. Haar dochtertje kwam daarbij met het gezicht op het ruwe asfalt terecht en begon al snel te bloeden. ’s Avonds belde een onbekende vrouw uit Armenië het gezin op om in gebroken Engels te voorspellen dat Akiane een heel bijzonder kind was dat een grootse toekomst wachtte. Of het nu door dit telefoontje kwam of door iets anders, feit is en blijft dat ze een paar dagen later volledig van haar verwondingen was hersteld.

Rond haar vierde kreeg Akiane – Russisch voor ‘oceaan’ – haar eerste dromen en visioenen. Ook vertelde ze haar moeder, die zelf atheïste was, dat ze met God gesproken had. Ongelovig hoorde de moeder haar verhaal aan. In het gezin werd nooit over God of over het geloof gepraat. Bovendien hadden ze destijds geen televisie. Hoe kon Akiane het woord ‘God’ dan kennen, laat staan dat ze een heel gesprek met Hem had gehad? Maar hoe haar moeder ook aandrong, Akiane bleef aanvankelijk over haar visioenen zwijgen.
Pas na weken lichtte ze een tipje van de sluier op: ze had beelden gezien van de hemel en van de toekomst van de aarde. In de hemel waren de dieren allemaal vreedzaam, vertelde ze, en de kleuren waren anders en ook veel dieper dan op aarde; ze correspondeerden met de onbeschrijflijk mooie muziek die er voortdurend klonk. Om die reden kon ze ook geen aardse muziek verdragen, want ‘de muziek in de hemel is heel anders’. Mensen die op bezoek kwamen, voelde ze feilloos aan. Later bleek haar waarneming altijd te kloppen.

Rond dezelfde tijd waarin ze haar eerste dromen en visioenen kreeg, begon ze ook te tekenen. In het begin waren dat vooral gezichten. Ze nam anderen heel aandachtig op en probeerde hen zo nauwkeurig mogelijk, met eindeloos veel geduld en doorzettingsvermogen, te portretteren. Bij gebrek aan tekenmateriaal moesten in het begin zelfs de muren, de banken en het tafelblad eraan geloven. In haar eigen kamer was het een rommeltje, maar haar tekeningen werkte ze perfect af. Wie haar bij haar tekenwerk stoorde, werd er resoluut uitgebonjourd.
Toen ze zes jaar oud was, begon ze olieverfschilderijen te maken. Elke dag stond ze om vier uur op. Uren lang werkte ze geconcentreerd aan haar doeken. Minutieus werd daarbij elk detail weergegeven, net zo lang totdat het schilderij voor haar gevoel het wezen weergaf van de persoon, het dier of het landschap dat ze schilderde. Teken- of schilderles heeft ze nooit gehad; de technieken die ze gebruikt heeft ze zichzelf met vallen en opstaan geleerd. Haar bekendste twee schilderijen maakte ze op haar achtste en stellen Jezus voor kort na zijn opstanding. Ze beeldde Hem af zoals ze Hem vaak in haar dromen en visioenen had gezien: krachtig, mannelijk, maar toch ook mild.

Tegenwoordig worden haar schilderijen voor miljoenen dollars verkocht. De opbrengsten gaan naar projecten voor arme en verwaarloosde kinderen, zowel in de V.S. als in andere landen. Dat is ook Akiane’s uitdrukkelijke wens. Ze ziet het als haar levenstaak om de mensen door haar schilderijen en poëzie dichter bij God te brengen. Ze wil zich niet binden aan een kerk, want ze is wars van dogmatisme of fundamentalisme. Haar werk ademt de sfeer van een nieuwe aarde. Daarom komen er in haar schilderijen en poëzie ook toekomstbeelden voor. Ik ben daarnaar op zoek gegaan en heb ze vergeleken met de voorspellingen van bekende zieners en mystici. Hoe ziet de nieuwe aarde eruit? Graag vertel ik daar in deel 2 meer over. 

11 opmerkingen:

  1. Eelke Halbertsma31 mei 2012 om 16:43

    Zeker interessant, doch ik vraag mij af of al die aandacht die ze krijgt op deze leeftijd wel zo goed is voor haar geestelijk en spirituele ontwikkeling. Het is zeer moeilijk om, als je continu bewierookt wordt door mensen om je heen, deemoedig te blijven. We zullen wel zien hoe zij zich ontwikkelt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Daar heb je helemaal gelijk aan, Eelke. Een meisje als Akiane, die al op haar negende in de Oprah Winfeyshow wordt geïnterviewd en een paar jaar later schilderijen maakt die voor miljoenen dollars worden verkocht, moet sterk in haar schoenen staan om geen sterallures te krijgen. Als zij werkelijk een 'ziel van boven' is, zoals ik geloof, heeft zij die geestelijke kracht wel. Ik denk dat ze al vòòr dit leven wist waar ze aan begon, incl. de enorme aandacht in de media die ze al jaren krijgt. Laten we hopen dat ze in haar opzet slaagt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo Hendrik,

    Ken je ook het verhaal van Colton Todd? Boek; De Jongen die in de hemel was.
    Groet, Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo Anneke,
    Jazeker, dat boek ken ik. Een vriend heeft het me uitgeleend. Ik vond het zó boeiend dat ik het praktisch in één ruk heb uitgelezen. Het heeft diepe indruk op me gemaakt. Ik heb er al 'es over gedacht om er een recensie over te schrijven, maar daar is het altijd bij gebleven.

    Via dat boek kwam ik op het spoor van Akiane Kramarik. Colton heeft net zo lang gezocht naar een schilderij van Jezus waarop Jezus er net zo uitzag als in zijn BDE totdat hij een schilderij zag van Akiane. Dat is voor mij een nieuw bewijs dat ze heel zuiver is.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ja voor mij ook. Er staat een foto van het schilderij van Jezus in het boek van Todd. ...ik heb er zelf een foto van gemaakt. ...vond het een bewijs dat zowel Colton uit het boek als Akiane zuiver zijn. En door hun verhaal herken ik altijd iets in van wat ik " heimwee naar de hemel" noem

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heb het boek De jongen die in de hemel was nu twee keer gelezen, heb zelf één miskraam gehad, en heb van de week voor het eerst mijn eerste dochter mogen zien ben daar heel dankbaar voor en gelukkig.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Fijn, dat moet een geweldige ervaring zijn geweest, Daniëlle! Soms mogen we een glimp van de geestelijke wereld opvangen. Dat is altijd bedoeld om ons te bemoedigen of te mogen voelen hoe veel gestorven familieleden en vrienden nog steeds van ons houden. Heel erg bedankt dat je dit wilde delen!

      Verwijderen
  7. Lieve mensen, wij leven allemaal eeuwig. Wat dit lieve jonge mens is is de liefde die zij openbaart. Niets meer en niets minder. Aan haar spirituele ontwikkeling is niets fout. Wij kunnen leren van een ziel als Akiane. Geloof hoop en liefde is wat ons dichterbij ons werkelijk ikje brengt. Liefde is Alles wat het niet is. En dogma is door mensen gemaakt. Geloof als lijdraad vanuit een dogma wil mensen bewust kanaliseren. Deze ziel pretendeert niets te zijn. Alles wat zij geeft is van haar zelf en het geld dat haar schilderijen opbrengen gaat naar goede doelen om mensen dichterbij elkaar te brengen. Ja er is een hemel en ja er is een hel. Zie hoe wij op aarde leven. Goed en kwaad naast elkaar en door elkaar heen. Wij zelf zijn hemel en hel.De keuze is aan ons. Aan het einde van de rit van een kwaad leven moet men op de eigen blaren zitten. Dat is toch logisch. Heb je het slecht gedaan hier, dan moet je terug. Eens zal het innerlijk leven van iedere ziel wakker worden. Hoe mooi is het voor ons om zielen als Akiane om ons heen op aarde te hebben? Weergaloos. Accepteer wie zijn is en maak er niet meer dan wat ze is. Tot in het Hiernamaals. groeten Daniël Hoogbruin.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Beste . Ik zou u toch eens aanraden de bijbel te bestuderen . Reincarnatie is zeker niet bijbels . Ik geloof wel ook dat dit meisje zuiver is . Vg

      Verwijderen
    2. Beste daniel
      Reincarnatie is absoluut niet bijbels hoor onze zielen gaan na het sterven naar hemel of hel
      Vg

      Verwijderen
  8. De boeken van Jozef Rulof, een schrijvend, genezend en schilderend medium zijn in opdracht van de Christus op via deze wonderlijke man op aarde gebracht. Ook zielen als Akiane en Colton geven perfect een visie van wat zijn gezien, gevoeld en beleefd hebben. En de zielen die als een miskraam hun levenloze lichaam achter laten leven in het Hiernamaals in het Zomerland. Een geestelijke sfeer tussen de vierde en vijfde sfeer van het licht. Deze kinderen worden door liefdevolle moeders verzorgd en beschermd. Hun leven is als een engelensfeer.
    En moeders van de aarde die hun overleden kinderen zien krijgen weer hoop en voelen zich gelukkig en kunnen aanvaarden dat er meer is tussen hemel en aarde.

    BeantwoordenVerwijderen